Slăbește și trăiește sănătos

Obezitatea nu este doar o problemă estetică. Şi nu este nici o problemă legată de lipsa de autocontrol. A fi supraponderal sau obez este o boală ce figurează printre cele mai grave probleme de sănătate publică la începutul secolului al XXI-lea. Kilogramele în plus sunt asociate cu boli grave precum bolile cardio-vasculare, diabetul zaharat, probleme osteo-articulare şi chiar cancere. Patologia produsă de excesul ponderal se ameliorează sau poate chiar dispărea odată cu pierderea în greutate.

CE SOLUŢII EXISTĂ?

Preocuparea noastră pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos ne-a determinat să creăm programul medical „Slabeste si traieste sanatos”. Acesta asigură prevenţia şi tratamentul obezităţii, a complicaţiilor acestora şi păstrarea în timp a rezultatelor obţinute şi pledează pentru iniţierea şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Programul este susţinut de o echipă multidisciplinară, după principiile ghidurilor internaţionale de practică medicală în tratamentul obezităţii.


Obiectivele programului:
•Reducerea în greutate
•Îmbunătăţirea stării de sănătate
•Reducerea factorilor de risc (diabet, dislipidemie, hipertensiune arterială)
•Ameliorarea calităţii vieţii
•Schimbarea stilului de viaţă


Avantajele participării la program:
•Concept interdisciplinar, incluzând nutriţia, activitatea fizică şi consilierea psihologică
•Însuşirea de deprinderi specifice unui stil de viaţă sănătos
•Evaluarea complexă a stării de sănătate, supravegherea şi susţinerea permanentă din partea echipei medicale
•Personalizarea intervenţiilor
•Pachet atractiv de servicii

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

1. De ce este nevoie de un program complex pentru tratamentul obezităţii? Nu este suficientă consultaţia la nutriţionist?

Obezitatea este o boală cronică, care necesită preocupare pentru tot restul vieţii. De aceea, cea mai bună urmărire a acestei boli nu este prin consultaţii individuale, ci în cadrul unui program medical coerent care abordează toţi factorii relevanţi care au contribuit la instalarea obezităţii şi care poate astfel să vă asigure atât menţinerea în timp a greutăţii corporale, cât şi schimbarea stilului de viaţă pentru a ajunge la sănătate şi echilibru de durată.


2. Cu cine voi lucra?

Echipa medicală cu care veţi lucra este formată dintr-un medic de medicină generală, un nutriţionist, un endocrinolog, un cardiolog, un nefrolog, un psiholog şi un kinetoterapeut.


3. În ce va consta tratamentul?

Tratamentul va fi stabilit în urma unei evaluări medicale complexe, care va determina măsura în care obezitatea v-a afectat starea de sănătate, şi a unei evaluări psihologice, care explorează motivaţia dumneavoastră pentru urmarea unui tratament şi vă ajută să înţelegeţi situaţia de viaţă în care vă aflaţi. Scopul acestor evaluări este acela de a adapta tratamentul la nevoile dumneavoastră pentru a putea obţine un maxim de beneficii. Vor urma trei etape de intervenţie, ce combină tratamentul la nutriţionist, consilierea psihologică şi activitatea fizică, intensitatea intervenţiilor variind de la o etapă la alta.


4. Voi primi şi medicamente „de slăbit”?

Medicamentele „de slăbit” pot fi prescrise de către medicul nutriţionist numai în anumite cazuri şi numai după o atentă evaluare medicală.


5. Cât va dura programul şi cât de des va trebui să merg la clinică?

Acest program are o primă parte de intervenţie intensivă, cu o durată de 6 luni, în care vă veţi întâlni mai des cu specialiştii implicaţi în tratamentul dumneavoastră, la început chiar şi săptămânal. Fiecare vizită va fi stabilită de comun acord cu dumneavoastră. Ulterior, pentru a continua scăderea în greutate şi pentru menţinerea rezultatelor obţinute, vizitele la clinică vor fi programate la un interval de 2-3 luni.


6. Cum trebuie privite beneficiile acestui program?

Scopul programului nu este doar acela de a scăpa de kilogramele în plus. Principalul obiectiv al programului pe care vi-l propunem este acela de a învăţa deprinderile necesare menţinerii unui stil de viaţă sănătos (cum să vă alimentaţi fără să vă înfometaţi şi fără să excludeţi anumite categorii de alimente, cum să includeţi activitatea fizică în viaţa dumneavoastră etc.). În plus, veţi înţelege cum a contribuit comportamentul dumneavoastră la instalarea obezităţii şi ce schimbări sunt necesare. Specialiştii noştri vă vor ajuta să găsiţi motivaţia potrivită pentru un obiectiv atât de complex şi de provocator cum este obţinerea şi, mai apoi, menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Pierderea în greutate va veni ca o consecinţă firească a acestor schimbări şi a acestor noi deprinderi învăţate.


Feedback Newsletter Cariere
Parerea ta conteaza!
Alege chestionarul de satisfactie dorit spre completare:

Cariere
Alatura-te echipei noaste medicale
inchide