Incepând din luna iunie, este disponibilă o noua specialitate – Homeopatie

Homeopatia este o ramură a medicinei alternative care se ocupă cu tratamentul bolilor prin stimularea capacității de vindecare a organismului folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală si animală. Aceste medicamente sunt lipsite de toxicitate.

Homeopatia abordează omul ca intreg: fizic, psihic, emotional, luând în considerare totalitatea caracteristicilor individuale ale pacientului. Prescrierea tratamentului se face individualizat. Efectul terapeutic al homeopatiei este unul complex si se exercită asupra întregului organism.

Avantajele homeopatiei sunt:
– nu are efecte adverse
– prețul scăzut al tratamentului
– nu agresează organismul

homeopatie

Terapia homeopatică este foarte personalizată. Remediile homeopatice se fac din tinctura mamă a oricărei substanțe posibile, prin urmare există remedii minerale, vegetale, animale. În ziua de azi se fac inclusiv remedii din substanțe biologic active (hormoni, colesterol sau interferon), din microorganisme și chiar din medicamentele alopate.

Rata reacțiilor adverse în homeopatie este foarte mică. Cel mai adesea, dacă remediul administrat nu este totuși cel de care are nevoie pacientul, de obicei nu apare nici un efect. După cum și în medicina convențională e nevoie de colaborare pe termen lung cu medicul curant pentru reajustarea dozelor, a medicamentelor, sau datorită recăderilor, la fel și în homeopatie este nevoie de o colaborare pe termen lung. Tabloul de simptome se poate schimba odată cu trecerea timpului, iar atunci va fi nevoie, de exemplu, de administrarea altui remediu.

Există o serie de restricții în legătură cu homeopatia. Pacienților li se cere să nu bea cafea și să nu consume lucruri mentolate pe durata tramentului. Există o anumită experiență care spune că efectul remediilor poate fi anihilat de cafea, mentă, camfor, unele medicamente alopate (hormonale, antialgice).

Homeopatia nu este placebo, ea se practică de aproximativ 200 de ani. Există societăți de homeopatie în multe țări, reviste și congrese de specialitate, precum și numeroase cazuri publicate.

Dificultatea majoră în homeopatie este, evident, găsirea remediului sau a remediilor de care cu adevărat are nevoie pacientul. Este o terapie în care clișeele funcționează puțin. Diagnosticul diferențial este impus de caracteristici ale cazului care se regăsesc la mai multe remedii. De aceea, anamneza este foarte importantă. Identificarea modului de a fi în plan mental, emoțional și fizic al fiecărui pacient este esențială pentru a face un diagnostic diferențial corect. În ziua de azi acest demers este îngreunat și de utilizarea pe scară foarte largă a medicamentelor alopate deoarece acestea distorsionează (modifică) simptomele inițiale.

Spre deosebire de ceea ce se crede de obicei, homeopatia este utilă sau eficientă deopotrivă în afecțiunile cronice cât și în cele acute, în afecțiunile funcționale cât și în cele cu substrat organic, în bolile ușoare dar și în cele grave, în bolile corpului fizic dar și în afecțiunile psihice, în bolile dobândite dar și în malformații congenitale, la adulți, dar și la copii.

În ce afecțiuni se recomandă aceste metode de tratament?

• Afecțiuni músculo-scheletale: artrite, artroze (gonartroze, coxartroze, periartrită scapulohumerala), dorsalgii, sechele posttraumatice, poliartrită reumatoidă, polinevrite, fibromialgie
• Tulburări metabolice: obezitate, sindrom metabolic, gută
• Tulburări emoționale: nevroze, sindrom de oboseală cronică
• Tulburări digestive: dischinezie biliară, gastrite, ulcer gastric și duodenal, hepatită cronică
• Tulburări endocrine: mastoză fibro-chistică, tulburări de menopauză, amenoree, dismenoree, sterilitate secundară

Fă-ți acum o programare la Dr. Irimia Aurora, medic de familie cu competență în homeopatie.

Feedback Newsletter Cariere
Parerea ta conteaza!
Alege chestionarul de satisfactie dorit spre completare:

Cariere
Alatura-te echipei noaste medicale
inchide