Măsurarea vârstei arteriale

Măsurarea vârstei arteriale schimbă situaţia

Oferta Arteriograf

Vârsta dumneavoastră nu este neapărat identică cu vârsta sistemului vascular. Definirea vârstei arteriale oferă informaţii importante şi uşor de înţeles pe plan individual. Recunoaşterea îmbătrânirii precoce a sistemului arterial şi terapia preventivă agresivă ar putea să ajute la prevenirea evenimentelor fatale.

Arteriograph-ul este un echipament medical cu ajutorul căruia, după o măsurare nedureroasă, în câteva minute primiţi informaţii valoroase privind sistemul arterial, de la arterele principale până la arteriolele mici.

Oamenii, de obicei, privesc bolile cardiovasculare ca pe evenimente inevitabile ale sorţii. Într-adevăr, cauza majoră din spatele bolilor cardiovasculare, ateroscleroza, poate să fie asimptomatică pentru o perioadă îndelungată. Astfel, la mulţi pacienţi primul simptom poate fi în acelaşi timp şi ultimul, pentru că infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral sunt de multe ori fatale.” – a declarat domnul Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Comisiei de Cardiologie din Ministerul Sănătăţii.


Datele obţinute în urma testării vor fi integrate într-o consultaţie de medicină preventivă. Această consultaţie are rolul de a realiza o evaluare completă a factorilor de risc personali şi a stilului dvs. de viaţă actual.

Recomandări înaintea efectuării testului cu arteriograph-ul

  1. Pacienții să nu facă exerciții obositoare (efort fizic) cu o oră înainte de măsurare.
  2. Pacienţii nu trebuie să fumeze, să mânânce copios și să consume băuturi alcoolice sau băuturi care conțin cofeină cu cel puţin 3 ore înainte de măsurare.
  3. Dacă măsurarea nu se efectuează dimineaţa, atunci este recomandată o masă uşoară cu 3-4 ore înainte de măsurare.
  4. Pacienţii trebuie să se abţină de la băuturi alcoolice cu cel puţin 10 ore înainte de măsurare.
  5. Este recomandat ca pacienții să bea un pahar de apă cu o jumătate de oră înainte de măsurare.
Feedback Newsletter Cariere
Parerea ta conteaza!
Alege chestionarul de satisfactie dorit spre completare:

Cariere
Alatura-te echipei noaste medicale
inchide